Η Ευρώπη πορεύεται με μικρά βηματάκια προς την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, όταν αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα άλμα: Μια “anti-geoblocking” νομοθεσία που δεν καλύπτει τα βίντεο που κυκλοφορούν online, όπως αυτό που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χθες, χάνει το στόχο της. Η έρευνα της Επιτροπής και η δημόσια διαβούλευση πάνω στο ζήτημα αυτό, έχουν αποδείξει ακριβώς το πόσο διαδεδομένα είναι τα ψηφιακά σύνορα στην Ευρώπη σήμερα, και ότι οι Ευρωπαίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία στηρίζουν μια εκτεταμένη δράση.

Το geoblocking είναι η πιο αναχρονιστική, μη-Ευρωπαϊκή, μη-ψηφιακή πρακτική στο διαδίκτυο. Τα ψηφιακά εμπόδια χωρίζουν τις κοινοτικές γλώσσες ανάμεσα στα φυσικά σύνορα και στερούν την πρόσβαση στην κουλτούρα από τις πολιτιστικές μειονότητες, τους μετανάστες, τους ταξιδιώτες και τους γλωσσομαθείς. Από την άλλη πλευρά, στερούν από τους καλλιτέχνες και τις νέες Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από ένα ευρύ κοινό αλλά και πελατολόγιο.

Φέτος, έχουμε την δυνατότητα να βάλουμε ένα τέλος στα ψηφιακά σύνορα στην ΕΕ – αλλά όσο η Επιτροπή συνεχίζει να κινείται με αργούς ρυθμούς, χρειαζόμαστε την συντριπτική πλειοψηφία να το στηρίξει για να ακουστούμε πιο δυνατά.

Για το λόγο αυτό ξεκινάω την EndGeobocking.eu σήμερα για να ενημερώσω σχετικά με το θέμα και να ζητήσω ειδικά μέτρα για τη λήξη του. Το κάλεσμα υποστηρίζεται ήδη από το Δίκτυο για την Ισότητα της Γλώσσας (“European Language Equality Network ELEN”) και μια νέα επιχειρησιακή συνεργασία, τους “Allied for Startups”.

Παρακαλώ επισκέψου τη σελίδα EndGeoblocking.eu, εγγράψου σ’ αυτήν έτσι ώστε να λάβεις την ειδοποίησή μας όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσουμε την επικοινωνία με τους εκλεγμένους λειτουργούς, και τη περαιτέρω διάδοση της εκστρατείας με τους φίλους!

Στο βαθμό που επιτρέπεται από το νόμο, ο δημιουργός αποποιήθηκε όλα τα δικαιώματα copyright και τα άλλα σχετικά ή συγγενικά δικαιώματα για το έργο του.

Comments closed.